CartDin varukorg är tom!  

Billiga möbler och inredning, färdigmonterat!Öppettider / Hitta hit

Linneskåp

Ett linneskåp är ett skåp eller en garderob där hushållets textilier förvaras. Historiskt sett så har textilier av linne haft ett stort värde och textilierna har förvarats med största omsorg. Man till och med krusade örngottsbanden för att det skulle hänga fint i linneskåpet. Idag lägger vi vanligtvis inte samma vikt vid hantering och förvaring av hushållstextilier men de flesta vill gärna ha ett separat skåp att förvara sängkläder, handdukar och bordsdukar i. Här har vi samlat ett stort utbud av skåp och garderober som passar perfekt som linneskåp. Vi har ett stort utbud av svarta och vita linneskåp men även några färgglada kinaskåp för dig som vill sätta lite färg i vardagen. Alla möbler levereras monterade.  

Läs mer

Tips på hur du får ordning i ditt linneskåp:

Linneskåpet är en typisk plats där det kan bildas oordning efter ett tag. Det är lätt att det fylls med alldeles för mycket textilier och att endast det översta lagret används. Vem gillar inte att ha ordning i hemmets alla utrymmen? Vi har samlat det bästa tipsen för ett harmoniskt linneskåp med ordning och reda.

Rensa

Börja med att rensa, töm ur linneskåpet helt för att kunna börja om från början samt få möjlighet att kunna torka ur skåpet. Dela upp innehållet i tre högar, en hög som ska sparas, en hög för det som är slitet och bör slängas samt en tredje hög för det som kan skänkas vidare. Var kritisk, hur många uppsättningar sängkläder behövs egentligen? Kanske räcker det med två uppsättningar per säng? Använder du alla kökshanddukar och badlakan som finns i skåpet eller är det bara favoriterna som ska få stanna? 

Sortera efter funktion

När du har sorterat ut de textilier som ska få bo kvar i linneskåpet är det dags att organisera. Sortera upp textilierna efter funktion, lägg örngott, sängkläder, påslakan, dukar, kökshanddukar var för sig. Det ger en bättre över överblick och kommer att underlätta när tvätten ska in i skåpet eller någon i familjen ska hämta nya sängkläder. När du lägger tillbaka allt i skåpet så se till att placera det som används mest frekvent lättåtkomligt och det som används mer sällan på hyllorna högst upp.

Märk upp

Märk gärna upp textilierna så att det går lätt och snabbt att hitta det man ska ha. Antingen genom att stryka lappar direkt på tygerna eller genom att markera upp hyllorna. Till exempel så kan storleken på ett lakan kan vara bra att märka upp om det finns olika storlekar på sängarna i hushållet, på det sättet slipper man ta fel storlek och behöva vika om lakanet när man märker att det inte passar.  

Läs mer