CartDin varukorg är tom!  

Billiga möbler och inredning, färdigmonterat!Öppettider / Hitta hit

Shabby Chic - The beauty of imperfection.

Shabby Chic är en inredningsstil ursprungligen från England som växte fram under 1980-talet. I sin originalform bestod stilen av mycket slitna och patinerade möbler men har på senare år kommit att innefatta mycket vitt och till viss del även pastellfärger. Shabby chic tog Sverige med storm under 2000-talet och både väggar och möbler målades vita, den ljusa och romantiska känslan var en härlig kontrast från 90-talets furukök och svampmålade väggar. Shabby Chic är kontrasternas stil, man kombinerar gärna slitna trämöbler med pastellfärgad dekoration och gardiner i spets. Även material som linne, bomull, järn och säckväv är material som är vanligt förekommande inom inredningsstilen.

Rachel Ashwell är den som brukar kallas för grundaren av Shabby Chic. Hon öppnade år 1989 i Santa Monica den första Shabby Chic-butiken som sedan utvecklades till hela 15 st. “The beauty of imperfection” var hennes ledord. Att ta tillvara på gamla möbler och inreda med färgskalan vitt var egentligen ingenting nytt men hon var den första som skapade en tydlig formlinje för stilen.       

Shabby Chic har under de senaste årtiondena utvecklats till flera olika stilar t.ex. Brocante chic som är en kombination av den lantliga och den industriella stilen, engelsk cottage som är en mer renodlad lantlig stil med mycket rosor och småblommiga mönster samt den nordiska stilen som är lite mer stilren och avskalad. Gemensamt för de olika stilarna är dock den ljusa färgskalan och de patinerade möblerna. Shabby Chic är en inredningsstil som du kan göra till din egen, bygg en bas med ljusa vackra möbler och fyll sedan på men den dekoration som du älskar.

 

Läs mer

Läs mer